ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du äggen att bli påskpyntets pärlor

Anneli Sandberg · 18 Apr 2011
Uppdaterad 18 Apr 2011
Ett av Helene Wallin´s tips är att lägga lökskal runt äggen och vira in i folie och koka det. ”Då ser man ådrorna efter skalet på ägget. Det blir som en blomknopp” säger hon.

Ett av Helene Wallin´s tips är att lägga lökskal runt äggen och vira in i folie och koka det. ”Då ser man ådrorna efter skalet på ägget. Det blir som en blomknopp” säger hon. Foto: Mats Olsson


Så lyckas du med påskäggen. Färga, gör mönster, måla. Konstnären Helene Wallin delar med sig av sina bästa tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Färgglada ägg är inte bara vackert utan också kul. När konstnären Helene Wallin, som driver företaget Konst och verk, målar ägg är det med akvarellfärg.

Hon menar att ägg beter sig som akvarellpapper och håller fukten länge. – Måla lager på lager och gå från ljusa färger till mörka. Om du ska måla en höna på en äng så börja med att måla grön bakgrund. Sen målar du grässtrån i mörkare grön och sist hönan. Hönans kropp får du bäst till genom att använda tummen. Avsluta med en spritpenna att måla ögon och ben med.

Hon tycker att det är roligast att färga äggen. Antingen med hjälp av lökskal eller genom att göra mönster med hjälp av till exempel en strumpbyxa. – Sätt strumpbyxan tight om ägget och fäst med gummiband. Koka  tillsammans med till exempel lök för att få färg. När du lossar på strumpbyxan har du fått ett mönster, säger Helene Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro