ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du bilder som lyfter din blogg

Marijana Dragic · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges största bloggare är överens om sitt framgångskoncept – inga bilder – inga läsare. Regeln är minst en bild per inlägg och orkar du inte göra det rätt behöver du inte göra det alls. 

Foto: Henry Lundholm

Sandra Beijer

KAMERA MED. Metrobloggaren Sandra Beijer, 24, vann nyligen priset som Årets mest originella blogg på Veckorevyn Blog Awards.

En av de saker som gör hennes blogg originell är att den är sprängfylld med bilder.– Det gäller att göra ett bra urval av bilderna, säger Sandra Beijer.

Hennes bästa tips på hur man får bättre bilder är att skaffa en bra kamera som man trivs med. – Jag har en stor systemkamera som jag tar bilder med. Minsta lilla grej blir bra.

Sandras bästa tips:

• Skaffa en bra kamera som du trivs med.• Försök ta bilder när folk inte vet att de är med på bilden. Det blir bättre rörelse då.• Respektera att inte alla dina vänner vill synas på bloggen. Lägg inte ut festbilder på dem som inte vill vara med.

Foto: Lotta Imberg

Blondinbella

GLAMOUR. Sveriges största bloggare Isabella ”Blondinbella” Löwengrip tog en time out men är nu, efter sin 18-årsdag tillbaka  i bloggvärlden.– Utifrån bilden skriver jag texten, säger hon.

Bilden avgör om texten blir läst eller inte, därav tumregeln ingen bild – inget inlägg.– Om jag lagar mat köper jag numera mer färgstarka grönsaker för att piffa upp bilden. Fotona får det lilla extra samtidgt som mitt liv blir roligare, säger Isabella.

Isabellas bästa tips:

• Minst en bild per inlägg.• Lägg upp bilderna i den ordning du har tagit dem. Låt läsarna följa dig under dagen.• Använd inte självutlösare. Det blir bäst när någon annan fotar.• Jag kan ta 40 bilder innan jag är nöjd. Texten tar fem minuter.

Foto: SCANPIX

Alex Schulman

BILDFLÖDE. Alex Schulman driver en av Sveriges mest framgångsrika humorbloggar. Genom ett rikligt bildflöde tillåts läsarna följa med i hans vardag.– Gör aldrig ett inlägg utan bild, det blir inte läst, människor är för otåliga.

Bilderna låter bloggaren berätta historier som annars skulle vara för tråkiga, menar han.– Det är aldrig lika roligt att återberätta att du har sett en registreringsskylt med orden ”KUK” som när du har bildbevis, säger Alex.

Alex bästa tips:

• Ställ in dig själv på blogg ”mode”, ser du något kul, så ta en bild.• Lägg inte upp bilder på vänner som inte vill vara med. Jag gör det ibland, men det är inte så schyst.• Lägg inte upp bilder på dina kvitton om ditt kontonummer står med. Det kan locka fler läsare men det kommer att stå dig dyrt.

Foto: Urban Brådhe

Elin Kling

OUTFIT. Elin Kling driver Sveriges mest framgångrika modeblogg och det är inte vilka bilder som helst som duger för hennes läsare.

För varje ”outfit” som visas är det några som snubblar på mållinjen.– Det är viktigt att bilden är snygg. Det finns en anledning till att jag inte lägger upp ”dagens outfit” varje dag, och det är att jag bara vill ge det bästa, säger Elin.– En blogg är som en tidning och bilderna är lika viktiga. Jag brukar försöka få layouten att likna mina favorittidningar, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Marijana Dragic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro