ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du det mesta ut av Apple TV

Aron · 16 Maj 2012
Uppdaterad 16 Maj 2012
Apple TV

Apple TV


klar

Artikellänk är kopierad

I dagens Metro har jag testat senaste Apple TV. Jag raljerar något över det usla filmutbudet men skriver också om att det går att komma runt det problemet. Det finns egentligen tre huvudsakliga sätt, varav ett (nummer 3 i listan nedan) är min nya favorit.

1. Amerikanskt konto. Genom att skaffa ett amerikanskt Itunes-konto som du fyller på genom att köpa amerikanska gift cards blir utbudet plötsligt gigantiskt och du får betydligt fler filmer att välja mellan, samt en hel del tv-serier.

2. Hacka Apple TV. Det går också att utföra ett så kallat ”jailbreak” på Apple TV vilket gör att du sedan kan installera ny programvara i lådan. På det viset är du inte längre låst till Apples utbud av filmer. XBMC (X-box media center) är en populär installation som gör att du kan spela lite vilka filmer du vill, och har på din dator.

3. Använd Ipad eller Iphone. Detta är min favoritlösning eftersom den kräver minst fuffens, men också den dyraste eftersom den förutsätter att du har en Ipad eller Iphone (Ipod touch går också bra). Tack vare Airplay kan du skicka filmer, musik och bilder trådlöst från din bärbara Apple-produkt of choice till Apple TV. Detta innebär att det finns en rad appar du kan använda.

Det enklaste exemplet är naturligtvis Spotify som säkert många svenskar använder i mobilen. Med bara en knapptryckning kan du plötsligt spela all musik via Apple TV till stereon eller tv:n (det underlättar om de två är sammankopplade). Men musikutbudet är inte problemet med Apple TV, det är film och tv-utbudet. Det problemet är nu också ur världen. Inte bara får du tillgång till alla Play-tjänster i mobilen, och kan genast kolla på dessa i tv:n, det finns en rad bra appar för att se på film.

Plex är min favoritapp och erbjuder en smidig helhetslösning. Du installerar Plex media server på datorn (gratis) och den indexerar de filmer du har. Sedan skaffar du Plex till Ipad eller Iphone (kostar 38 kronor) och kan genast se klippen i din hand. Plex sväljer nästan alla format och sedan en uppdatering för några veckor sedan flyter även HD-video smidigt. Tack vare Airplay och Apple TV kan du alltså få upp de här klippen även på tv:n. Plötsligt blir Apple TV en fantastisk liten prisvärd låda.

UPPDATERING: Signaturen Hans skriver i kommentarerna nedan: ”Punkt 3: Hur hackar/jailbreakar man en Apple TV 3?”

Även om jag misstänker att Hans menar punkt 2 så har han en poäng. Det är inte möjligt att jailbreaka senaste Apple TV och detta är snarare en generell lösning för tidigare Apple TV. Mer om jailbreak av Apple TV 3 (alltså senaste modellen) läser ni här. Arbetet med det går trögt mycket på grund av A5-chippet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro