ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du dina bilder att smaka och dofta

Karolina Skoglund · 8 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

Bra råvaror, snabbhet och rätt ljus. Det är vad som krävs för att fånga sinnet smak, som är en del av temat i Metro Photo Challenge, på bild.

klar

Artikellänk är kopierad

Missa inte att skicka in bilder om du vill delta i världens största tävling för amatörfotografer, Metro Photo Challenge. Sista dagen att anmäla nya bilder är 13 oktober. Alla bilder ska utgå från årets tema, som är de fem sinnena samt ett ”sjätte sinne”.

Någon som är expert på hur man fångar sinnet smak på bild är matfotografen Matilda Lindeblad.  

– Jag gillar att jobba med detaljer och att få bilderna att smaka och dofta gott. Bland det viktigaste för att uppnå det är bra råvaror och att man lägger upp maten   på ett snyggt sätt, säger hon. 

Tid till att ta många bilder från många olika vinklar finns oftast inte i hennes värld, eftersom maten måste se fräsch ut. Därför är det viktigt att ge bilden så bra förutsättningar som möjligt redan innan kameran åker fram. 

– Det är minuter, ibland sekunder, som gäller. Då är det viktigt att få rätt ljus. En grundregel brukar vara att dagsljus är bra, men aldrig om det kommer rakt framifrån. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro