ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Så får du drömyrket på bara två veckor

Metro · 31 Maj 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018

På bara två veckor får Virons skolfotografer den utbildning de behöver för att kunna börja jobba – och både utbildade fotografer och nybörjare är välkomna. För Mathilda blev jobbet som skolfotograf tryggheten som fick henne att våga satsa på sin dröm.

klar

Artikellänk är kopierad

<span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"></span><span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"></span>

Mathilda Ahlberg jobbade redan som fotograf när hon utbildade sig till skolfotograf. För henne blev det nya jobbet en trygghet som gjorde att hon vågade satsa fullt ut på frilansandet. En trygg inkomst att luta sig mot och ett roligt jobb där varje dag ser annorlunda ut.

– Det roligaste med att jobba som skolfotograf är variationen, säger hon. Ena dagen fotar man små barn som skrattar åt allt och nästa dag får man vara vuxen, ge instruktioner och ibland ha väldigt intressanta samtal med dem man fotar, säger hon.

Foto: Thomas Svensson

Behöver inte ha fotoerfarenhet

Men det är inte nödvändigt att, som Mathilda, ha fotoerfarenhet sedan tidigare för att få jobba som skolfotograf. Viron utbildar själva sina fotografer och den som är social, har öga för bilder och ett intresse för teknik kan få en ny karriär – efter bara två veckors utbildning.

– Om du har intresset och en bra förmåga att möta människor så får du utbildningen hos oss, säger Torgny Karlsson, fotoansvarig på Viron.

Fördelarna med att arbeta som skolfotograf är många. Virons fotografer får gratis utbildning och jobbgaranti när de är klara. De får även använda kamera och utrustning till andra jobb – vilket gör det lättare att frilansa som fotograf inom andra områden om man vill det. Långt ifrån alla av Virons fotografer är dock frilansare – det går precis lika bra att vara anställd hos företaget.

Behöver fotografer i hela landet

Möjligheten att jobba i hela landet är en annan positiv aspekt av arbetet. Viron har skolfotografer från Luleå i norr till Ystad i söder.

– Jag började jobba längre upp i landet och när jag flyttade söderut kunde jag ta det med mig, säger Mathilda.

pil
Det här är Viron

• Sveriges största skolfotokoncern med en fotografkår på 150 fotografer i hela landet

• Totalt sysselsätter koncernen mer än 300 medarbetare under högsäsong

• Högsäsongen börjar vecka 34 och håller på cirka tio veckor

• Förutom skolfoto specialiserar sig Viron även på företagsfoto och fotografering av sportevenemang, som exempelvis Vasaloppet

• Innan man börjar arbeta genomgår man en gratis internutbildning där man får lära sig allt om jobbet som skolfotograf.

Låter det som ett jobb för dig? Anmäl ditt intresse här!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro