ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du en start som lyfter hela dagen

Kristian Borglund · 29 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Mia de Neergaard menar att man med morgonens första tankar kan bestämma hur resten av dagen ska bli.

Mia de Neergaard menar att man med morgonens första tankar kan bestämma hur resten av dagen ska bli.


klar

Artikellänk är kopierad

Välj själv hur du ska välkommna dagen. Din första tanke när alarmklockan ringer på morgonen färgar av sig på resten av dagen.

Tänk dig en vanlig dag. Du är på jobbet. Olika saker kommer i din väg, alltifrån ett problem som en kund påpekat, en förfrågan från en annan avdelning att hjälpa till i ett ärende, eller innehållsrik feedback från en kollega.

Hur tacklar du det som dyker upp? Kanske varierar det, från en dag till en annan:– När vi är i en positiv sinnesstämning blir vi mycket mer öppna och kan se de goda möjlig-heterna i det som kommer i vår väg. Om vi känner oss tyngda till sinnet blir det lätt så att vi suckar åt det mesta, även åt guldkornen i vardagen, säger Mia de Neergaard, som håller kurser i självledarskap och står bakom iPhone-appen ”Positiv start”.

Genom att göra små finjusteringar under vår första vakna timme på morgonen kan vi lyfta hela vår dag, menar hon:– I stället för att låta dagarna ”hända”, kan vi välja hur vi vill välkomna dagen så fort vi vaknar. Två frågor som är bra att ställa är: ”Vad vill jag med den här dagen?” och ”Hur vill jag känna mig?”.

Dessa frågor, kombinerat med de tre stegen här intill, sätter oss på rätt spår för resten av dagen.– Men tro inte på att detta gör skillnad bara för att jag säger det. Prova själv i stället.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro