ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du fler riktigt bra dagar på jobbet

Kristian Borglund · 10 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
– Jag sprang för mycket på saker som inte hade betydelse, och jag blev nästan alltid otillfredsställd, säger Designhistorikern och projektledaren Ann-Kristin Agesund.

– Jag sprang för mycket på saker som inte hade betydelse, och jag blev nästan alltid otillfredsställd, säger Designhistorikern och projektledaren Ann-Kristin Agesund. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Hur ofta har du "bra dagar" på jobbet? Två dagar i veckan? En dag i månaden? Aldrig? Omdefiniera dina bra dag-kriterier så blir det fler.

Bra Dag-kriterierna är de ”regler” som styr hur nöjda vi blir av våra insatser under en arbetsdag.

Två exempel:"Om alla jublar efter min presentation blir jag nöjd, annars är jag inte speciellt bra"."Jag måste få gjort dessa 10 saker i dag för att det ska kännas bra".– Många tror att tuffa kriterier hjälper dem att nå högre och djärvare mål. Men i själva verket blir effekten att man ofta gör sig själv besviken, säger Emma Pihl, coachningsansvarig på Inhouse och författare till boken ’Let go! Bli fri från ditt kontrollbehov’”.

Dessa besvikelser gör arbetsdagarna tyngre och målen svårare att nå, påpekar hon. Omvänt gäller också:– Välj kriterier som gör det lättare att lyckas. Då ökar ditt självförtroende, vilket i sin tur hjälper dig att nå längre.

Designhistorikern och projektledaren Ann-Kristin Agesund hade kriterier som innebar att hon kände sig tvungen att "vara med överallt" och "göra, göra, göra":– Jag sprang för mycket på saker som inte hade betydelse, och jag blev nästan alltid otillfredsställd. Nu har jag upptäckt att jag gör saker bättre, och har  mer balans, när jag bara lägger energi på det som är viktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro