ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du jobb i Nacka och Värmdö

Johanna Syrén · 23 Mar 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Så får du jobb i Nacka och Värmdö Juan Avila, chef över arbetsförmedlingarna i Nacka och Värmdö, spår att det blir lättare att få jobb den närmaste framtiden.

Så får du jobb i Nacka och Värmdö Juan Avila, chef över arbetsförmedlingarna i Nacka och Värmdö, spår att det blir lättare att få jobb den närmaste framtiden.


Många jobb med internationell inriktning

klar

Artikellänk är kopierad

Bli hantverkare eller satsa på en bred utbildning med språk som tyngdpunkt. Det rådet ger Juan Avila, chef över arbetsförmedlingarna i Nacka och Värmdö.- Som det ser ut i dag kommer det att finnas gott om jobb för hantverkare. Språk är alltid bra att kunna. Det finns många jobb med internationell inriktning, säger Juan.Juan Avila ser optimistiskt på framtiden när det gäller arbetsmarknadssituationen i Nacka och Värmdö.- Konjunkturen börjar ge avtryck nu. Det ser väldigt bra ut. Dessutom har statsmakterna gett oss många verktyg att jobba med under 2006, säger Juan.Chansen att få jobb om man är arbetslös är ganska stor för närvarande. Åtminstone för de som är beredda att ta vilket jobb som helst.- Man måste utnyttja de möjligheter som finns. Jag tror att de allra flesta föredrar att jobba framför att sitta hemma, säger Juan.- Dessutom har vi ett ansvar. Om man märker att någon arbetssökande är uppgiven måste man vara på dem och ingjuta nytt mod. Sverige behöver ge sina ungdomar chansen att visa vad de kan. De är vår framtid.Juan Avila vill inte direkt avråda från någon bransch, med tanke på att det kan svänga snabbt. Men det finns yrken där det just nu är väldigt tufft att få jobb.- Jag skulle väl kanske inte råda någon till att bli till exempel konstnär eller journalist. Men å andra sidan skulle jag inte ha rådigt någon att bli webbproducent för ett par år sedan. Nu har det börjat lossna för den branschen igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Syrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro