ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du jobb på hetaste företagen

Kristian Borglund · 11 Okt 2012
Uppdaterad 11 Okt 2012
Så får du jobb på hetaste företagen

Så får du jobb på hetaste företagen


Hur får man jobb på Sveriges mest åtråvärda entreprenörsbolag? För att ta reda på det gav vi oss i väg till ett av dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Den internationella tidskriften Wired sammanställde nyligen en lista över de hetaste entreprenörsbolagen i Sverige.

På topp 5 hamnade Tripbirds, Rebtel, Izettle, Klarna och Wrapp.

– För att få jobb här krävs att man är ganska pragmatiskt lagd. Vi vill undvika för mycket rutiner, strukturer och processer. Det är mer ”Hur gör vi det bästa av det här?”, där de anställda kommer med sina idéer. Verksamheten präglas av snabb rörlighet, säger Sofia Berglind på Reb­tel, som från Nacka blivit världens största leverantör av mobil IP-telefoni, efter Skype.

– Vi gillar personer som är prestigelösa, som har många åsikter kring olika idéer som uppstår och gillar att diskutera dem. Människor som klarar av att tänka utanför ramarna.

Många av dem som ­rekryteras är passionerade och smått nördiga inom ­sina områden. Mjukvaru­utvecklaren Samuel Carlsson har exempelvis på sin fritid tagit fram android-appen Elite Prospects, som gör världens största hockey­databas tillgänglig i fickan.

– Om jag hade varit född i en annan tid hade jag ­varit snickare. Jag älskar att bygga ihop saker som andra kan använda, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro