ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du koll på nya arbetsmarknaden

Kristian Borglund · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Julia Cornu, 31, trivs på den nya spelplanen: ”Att göra saker jag brinner för, och få äga sin egen tid, är fantastiskt”.

Julia Cornu, 31, trivs på den nya spelplanen: ”Att göra saker jag brinner för, och få äga sin egen tid, är fantastiskt”. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


"Jobbet" är inte längre vad det har varit.

klar

Artikellänk är kopierad

För några år sedan var svaret på dessa frågor ganska självklara: • Hur fick du jobbet? (”Jag svarade på jobbannonsen”) • Jobbade du något på semestern? (”Är du galen?”) • Hur många inkomstkällor har du? (”Vad menar du? En, så klart. Lönen från jobbet. Vad annars?”) För många blir svaren desamma än i dag, men för allt fler ser det helt annorlunda ut. ”Jobbet” är inte vad det har varit. – Jag jobbar i egen konsultfirma med ideella och idéburna organisationer, är anställd som projektledare på Korpen och driver en golfkrog med min man, säger Julia Cornu, 31, i Sjöbo. I det gränslösa arbetslivet är begrepp som ”arbetstid”, ”lön” och ”yrke” inte alls lika solklara som förut. Julia Cornu trivs på den nya spelplanen: – Att göra saker jag brinner för, och få äga sin egen tid, är fantastiskt, tycker jag. Nackdelarna? – Att Sveriges sociala skyddsnät inte hänger med. På Försäkringskassan blir de fortfarande konfunderade när de inte har en vanlig anställningsform att beräkna på. Här intill beskriver karriärspecialisten Angeli Sjöström – som för övrigt själv jonglerar olika roller.

Skapa jobben själv Det finns ingen statisk siffra för antalet potentiella jobb på arbetsmarknaden. Jobben kanske aldrig tar slut, men de kan behöva skapas av oss själva i högre utsträckning framöver. Jobb uppstår när du och en uppdragsgivare är överens om något du kan göra som är värt att betala för. Gig-ekonomin Korta uppdrag (så kallade ”gigs”), projektanställningar, F-skattsedel och stor rörlighet får mer plats, standardiserade tjänster som ser likadana ut år efter år mindre. Det innebär att vi måste ha lätt att anpassa oss efter nya situationer – och kunna sälja  oss själva om och om igen. Rekommendationer Jobb tillsätts i allt högre utsträckning genom rekommendationer. Ingen kan hjälpa dig utan att de vet vad du vill, brinner för och kan – så en kärnkompetens åren framåt är att bli bättre på att veta det och berätta det för andra. Källa: Angeli Sjöström, karriärexpert

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro