ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du pengarna att räcka lite längre

Marijana Dragic · 9 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Att köpa grönsaker och blommor strax innan torgförsäljarna packar ihop sina varor för dagen lämnar utrymme för förhandling. Bättre att sälja billigare till dig än att riskera att de vissnar och inte blir sålda alls – svårslaget argument. 

Att köpa grönsaker och blommor strax innan torgförsäljarna packar ihop sina varor för dagen lämnar utrymme för förhandling. Bättre att sälja billigare till dig än att riskera att de vissnar och inte blir sålda alls – svårslaget argument.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

När höjda räntor, lågkonjunktur och dyrare priser gör livet trist finns det sätt att göra vardagen lättare. Metro ger dig enkla tips på hur du kan spara pengar och leva budgetsmart. Lär dig fynda i butikerna, ring gratis och soffsurfa.

1. Välj rätt el Rätt elleverantör kan spara dig tusenlappar-även om du bor i lägenhet. 2. Surfa gratis Låna dator på biblioteket eller koppla upp dig trådlöst gratis på kafé, till exempel Café string på Söder, Il Cafée på Kungsholmen, Non Solo Bar, Vasastan och Mocco på Östermalm.3. Läs dyra magasin gratis På tidskriftsbiblioteket på Odengatan finns över 1 500 tidningar och tidskrifter. Hittar du inte din favorit – säg till! – Oftast tar vi in den, säger bibliotekarien Patrik Schylström. 

4. Prata gratis med Skype Ladda ner gratis på skype.com och ring över hela världen.5. Jämför just din matkasse Kolla in de varor som just du förbrukar mest.6. Synka mobiloperatör med vänner och familj Du ringer gratis inom det egna mobilnätet7. Laga stora portioner Ta med överbliven mat till jobbet.8. Annonsera gratis och tjäna pengarSälj prylar och kläder du inte har använt det senaste året. På Eniro.se kostar det ingenting att lägga upp en annons.

9. Handla teknik utifrån ditt behov.Var inte en slav inför de senaste och betala inte för extrafunktioner som du aldrig kommer att använda. Inget extra men minimal i pris är Nokia 1208 som kostar 249 kronor. Lite dyrare men prisvärd enligt Henrik Thoresson, på tidningen Mobil, är 3:s Skypephone för 995 kronor.10. Byt till IP telefoniHos Telia betalar du 125 kronor i månaden för fast telefoni exklusive samtalstaxa. Väljer du istället att ringa över bredbandet betalar du 59 kronor på Comhem och kan slippa kostnaden för telefonin helt om du samordnar tjänsterna.

11. Prata dig ur avgifter En smord käft räcker en lång väg. Det går exempelvis att prata sig ur såväl den årliga avgiften om 195 kronor på Remembercard som avgiften om 495 kronor för flytt av bredband från Bredbandsbolaget.

12. Rätt tid och rätt plats för torghandelAtt köpa grönsaker och blommor strax innan torgförsäljarna packar ihop sina varor för dagen lämnar utrymme för förhandling. Bättre att sälja billigare till dig än att riskera att de vissnar och inte blir sålda alls- svårslaget argument.

13. Bo på andras sofforSpara pengar och hitta nya vänner genom couchsurfing.com som är mötesplatsen för öppna själar med tunn plånbok. Medlemmarna är utspridda runtom i Sverige och i världen och deras soffor är gratis över natten.14. Köp visningsmöblerDe flesta möbelaffärer byter ut sina visningsmöbler minst två gånger per år. Mattorna slits snabbare och byts oftare. Fråga din favoritaffär när de ska byta ut skyltexemplaren och handla så gott som nya möbler för upp till halva priset.

15. Handla på outlet För dig som inte gillar secondhand, som annars är ett utmärkt sätt att spara på slantarna, är outletshopping svaret.

16. Gå på museum gratisStadsmuséet och Medeltidsmuséet i Stockholm har fri entré. De flesta andra Stockholmsmuséeum tar avgift för personer över 18 år, men exempelvis Arkitektsmuséet har fri entré på fredagar och Kungliga myntkabinettet måndagar.

Fler gratisnöjen i din stad

MALMÖ

Malmö gallerinatt 27/9Gallerier och konstinstitutioner har öppet mellan 18-24 och bjuder på flera vernissager, performance och musik. Konsten hittar också ut på Stortorget med extra arrangemang med temat ljud, ljus och film.Provpublik på Malmö StadsteaternAnmäl dig på http://www.malmostadsteater.se/bra_att_veta/provpublik/ och hoppas att just du får sitta i publiken för att se en scen eller en hel repetition på Malmö Stadsteater. Stapelbäddsparken, MalmöTesta att skejta i en av Sveriges bästa skejtparker. Från och med oktober kan du också testa att klättra på konstgjorda berg av glasfiber i Skandinaviens första boulderpark.STOCKHOLM

Konst! Se Ann-Sofie Sidéns utställning på Bonniers Konsthall, Torsgatan 19. Gratis till och med 17 september.

Konsert!Silver Dollar, Pub Anchor, Sveavägen 90. Lördag 13 september, gratis före 21.00

Komik! Stand up comedy show, Big Ben, Folkkungagatan 97, söndag 14 september 20.00GÖTEBORG

Fotoutställningen Da Capo, med underrubriken "Sverige i tiden", presenterar några av landets främsta fotografer. Visas på Blå Stället i Angered visas fram 19 oktober. Öppet dagligen.Stadsbiblioteket bjuder på en heldag i poesins tecken den 11 november. Hittills inbokade är bland andra Mia Ajvide, Tobias Berggren och Sara Mannheimer.Konsthallen på Götaplatsen är alltid gratis och 25 oktober drar nya utställningen History Acts i gång. Elva internationella konstnärer visas på temat "vårt förhållande till det förflutna och till nuet".

klar

Artikellänk är kopierad

Marijana Dragic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro