ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så får du vänner i din nya skolklass

Johanna Engman · 4 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sofia Nilsson, 27, Ingeli Fransson 27, Emi Tardy 25  och Lisa Marklund 26. Ett tajt gäng som hittade varandra när de började samma klass på Sjuksköterskeprogrammet på Ersta i Stockholm. 

Sofia Nilsson, 27, Ingeli Fransson 27, Emi Tardy 25  och Lisa Marklund 26. Ett tajt gäng som hittade varandra när de började samma klass på Sjuksköterskeprogrammet på Ersta i Stockholm.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Ny på jobbet eller i skolan kan vara tufft. Järngänget i lunchrummet ser inte ut att vilja öppna sig och andra verkar mest stressade. Hur gör man då för att närma sig sina nya kollegor eller klasskompisar?Börjar du en klass där alla är nya är förutsättningarna bättre – alla sitter i samma båt. Är det första dagen på jobbet kan det kännas tyngre.– Man kanske inte måste kasta sig över järngänget direkt utan mer känna av vibbarna och se om man kan hänga på någon, säger Charlotte Hågård, coach i livs- och karriärsfrågor.

Alla har vi varit nya någon gång och det är viktigt att tänka på i början. Ett första steg till umgänge kan vara att fråga runt om någon har lunchplaner och hänga på eller ha is i magen och vänta på att bli tillfrågad.– Ansträng dig lite, men ta inte i. Försök känn av och va lite neutral i början. Går det fel så avväpnar du bäst genom att skratta åt dig eller situationen, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro