ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så farligt är det att ha sex

Metro · 23 Mar 2011
Uppdaterad 25 Mar 2011

Studie visar samband mellan sex och hjärtattack. Ökar risken 2,7 gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du frisk och vältränad är risken liten att drabbas av hjärtattack under sexuella övningar. Har du däremot dålig kondition risken större. Forskare vid  Tufts Medical Center i Boston har analyserat uppgifter i 14 olika studier för att kartlägga sambandet mellan plötslig fysisk aktivitet, som samlag eller en joggingtur, och hjärtattacker. De kom fram till att risken för att drabbas av hjärtattack under eller efter samlag är 2,7 gånger så hög som annars. Det kan jämföras med en joggingtur, som ökar risken för hjärtstopp eller hjärtattack 3,5 gånger.

Trots det är den fortfarande rätt liten. Enligt Tuft-forskaren Jessica Paulus drabbas två av 10.000 människor om året av hjärtattack eller hjärtstopp när pulsen ökar för snabbt. – Vi vill verkligen inte få människor att tro att fysisk aktivitet är dåligt, säger hon till Reuters. En rimligare slutsats är enligt Paulus att man bör träna upp sin kondition gradvis, för att hjärtat inte ska bli överbelastat om det plötsligt skulle hetta till.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro