ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fastnar tjejer i missbruk på nätet

Moa Kärnstrand · 20 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Allt fler utvecklar beroende av sociala sajter

klar

Artikellänk är kopierad

De vill inte missa ett inlägg, se senaste fotot först. Tjejer som utvecklat beroende av sociala sajter på internet blir allt fler.– De som är beroende av dataspel är killar. Vi har länge undrat varför det inte drabbar tjejer – nu vet vi vad de blir beroende av i stället, säger Sven Rollenhag, terapeut på Stiftelsen Ungdomsvård i Stockholm, som specialiserat sig på vård av dataspelsberoende.

Han har på senaste tiden börjat få samtal från tjejer och deras oroliga föräldrar.– De här tjejerna fastnar på sociala forum. Det är en annan typ av beroende, man går in hysteriskt och kollar om man fått inlägg och svar, säger Rollenhag, som ännu inte börjat behandla någon tjej.– Jag träffar föräldrar som berättar hur deras döttrar kan vara igång hela nätterna.

Också skolarbetet verkar bli lidande. Tjejerna väljer att skolka för att till exempel sköta sitt jordbruk i ”Farmville”. Bland de killar som blivit beroende av dataspelet ”World of Warcraft”, märker stiftelsen att många spelar så mycket att de hoppar av skolan.– Man anar ju att det kan bli så för tjejerna också.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro