ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fick Jenny drömjobbet på Ikea

Anders Molin · 14 Mar 2012
Uppdaterad 14 Mar 2012
Jenny Johansson (mitten) är HR-koordinator på Ikea. Även Therese Green och Pontus Johansson jobbar på det populära företaget.

Jenny Johansson (mitten) är HR-koordinator på Ikea. Även Therese Green och Pontus Johansson jobbar på det populära företaget. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

För tionde året i rad placerar sig Ikea högst upp på listan över de företag som ekonomistudenter helst vill jobba på.  Men för Jenny Johansson, i dag HR-koordinator, började vägen mot Ikea långt tidigare än student- tiden i Uppsala.  

– Det är knappt så jag vågar säga det, men jag drömde om att jobba på Ikea redan när jag var barn. Jag växte upp på en liten ort och det var en stor inspiration att få åka till Ikea. Redan som student började jag jobba extra och på den vägen är det, säger hon.

Hur ska man bära sig åt för att få drömjobbet på Ikea? 

– Att vara intresserad av heminredning är centralt. Det handlar om att skapa en bättre vardag för kunderna och att ha jobbat på något av våra varuhus är en bra merit. Sedan gäller det att lära känna Ikea och visa varför man vill jobba hos oss. 

Den starka sammanhållningen bland personalen och ”dyrkandet” av grundaren Ingvar Kamprad har fått en del att anklaga Ikea för att vara mer sekt än företag.

– Vi möts av det ganska ofta och jag kan förstå det på ett sätt. Men på Ikea får man ifrågasätta saker. Det är ju så vi kommer framåt och utvecklas, säger Jenny Johansson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro