ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fick transkvinnan antigay-politikern att backa

Åsa Larsson · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

Pamela Raintree, en transexuell kvinna, tog med sig en sten när hon talade inför fullmäktigeförsamlingen i amerikanska Shreveport – eftersom står i bibeln att sådana som hon ska stenas.

klar

Artikellänk är kopierad

Stenen var mer specifikt till för republikanen Ron Webb, som ammunition.

Webb var nämligen den enda ledamot i Louisiana-stadens fullmäktige som försökt att förhindra en lokal förordning som ska stoppa diskriminering baserad på sexuell läggning eller könsidentitet.

Transkvinnan Pamela Raintree riktade sig direkt till Webb i sitt tal:

– I Tredje Moseboken står det ”Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden”. Jag tog med den första stenen, mr Webb, ifall ditt bibelsnack inte bara är en rökridå för personliga fördomar, sade Raintree och lade demonstrativt fram en knytnävstor sten.

Förordningen godkändes i december i fjol, men har nu i Webbs regi omprövats. Men det var bara Webb som röstade för och när Pamela Raintree talat färdigt inför rådet så backade han, skriver Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro