ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fixar du budgetbröllopet

Hanna Mellin · 31 Mar 2017
Uppdaterad 4 Jul 2019
Bröllopsinbjudan, bröllopsklänning och bröllopsfotograf. Att planera bröllop innebär många funderingar och det kan vara lätt att kostnaderna drar iväg. Men det finns tips och trix för att hålla nere kostnaderna.

Bröllopsinbjudan, bröllopsklänning och bröllopsfotograf. Att planera bröllop innebär många funderingar och det kan vara lätt att kostnaderna drar iväg. Men det finns tips och trix för att hålla nere kostnaderna. Foto: Alamy/IBL


Du planerar ofta i månader och det kan vara lätt att kostnaderna drar i väg. Här har du tipsen för hur du kan fixa budget,- mellan,- och lyxbröllopet.

klar

Artikellänk är kopierad

Budgetbröllop

Att göra det själv är en fiffig trend som blivit folkrörelse på 2000-talet. Ditt bröllop är ett perfekt tillfälle att locka fram din inre Ernst och gå loss med limpistolen, men lämna de riktigt stora projekten till proffsen.

Placeringskort, vimplar, etiketter till doftljus och blomsterarrangemang. Det finns oändligt mycket att börja pyssla med flera månader innan det är dags att skrida upp för altargången. De personliga detaljerna är det som gör just din fest unik så låt kreativiteten flöda.

LÄS MER
Bortblåst bröllopsballong med 500-lappar hittades av Linnea

Tips!

Lokal: Med ett lantligt tema kan man komma undan med lite vad som helst. Höbalar att sitta på i en lada smyckad med ljusslingor och blommor från närmsta äng är både billigt och romantiskt.

Mat och dryck: Vem gillar inte att grilla? Maten behöver inte stå på faten när gästerna anländer, servera direkt från glöden till bordet. Bäst stämning blir det dessutom när tillbehören skickas runt på borden. Fyll en gammal eka eller vad som finns till hands med is och proppa ner så många flaskor som får plats, knyt fast öppnare i snygga snören och vips har du fixat en bar.

Mellan

Kommer du ihåg alla de gånger du hjälpt vänner att flytta? Det är dags att ringa dem nu. Dela ut uppgifter till de närmsta i bekantskapskretsen så slipper du förvandlas till sönderstressad Bride eller Groomzilla. Har någon en fin bil? Perfekt, då har ni skjutsen till vigseln fixad och låt kompisen bli chaufför för en dag. Hobbyfotograf i gänget? Toppen, be denne ta bilder på allt och alla under bröllopet. Många och fina foton blir minnen för livet när konfettin lagt sig.

Tips!

LÄS MER
Debatt: Detta är det bästa du kan ge din vän i bröllopspresent

Lokal: Undersök om det finns festlokaler som tillåter att ni tar med egen mat och dryck, det är en riktig bonus för budgeten. Satsa på de viktigaste partyhöjarna, en bra DJ, teknik som verkligen fungerar. Kom ihåg att de viktigaste valen står inte mellan ljusrosa eller babyblå band runt servetterna utan de bästa toastmasters ni kan hitta.

Mat och dryck: Undvik fällor som färdiga menyer med namn som ”Evig lycka” eller ”Sann kärlek” och komponera er egen version. Man får många chokladdoppade jordgubbar för priset av en pilgrimsmussla, värt att komma ihåg just denna viktiga dag.

Lyxbröllop

Förhoppningsvis gifter du dig bara en gång i livet så varför nöja sig med något annat än perfektion? Har du möjlighet så lämna över grovjobbet till bröllopsproffsen och koncentrera dig på att provsmaka skumpa och prova skor. Håll stressnivåerna nere genom att anlita en bröllopsfixare och var tydlig med vad just ni vill. Den enda du ska behöva kompromissa med är din blivande fru eller man.

Tips!

LÄS MER
Kantorns fläskiga Iron Maiden-version i kyrkan – se succéklippet

Lokal: Även om du bestämmer dig för stans bästa all inclusive så är det viktigt att bröllopet speglar vilka ni är som par, att det känns som just ert helt enkelt. Information om gästerna på varje plats, personliga goodiebags och andra detaljer som broderade servetter och unika inbjudnings och tackkort glöms inte i första taget.

Mat och dryck: Bröllopstårtor behöver inte vara just en tårta, varför inte servera små, individuella bakverk? Efter en lång middag behöver de flesta sträcka på benen så servera gärna godsakerna i en ny miljö. Färsk frukt och bär i överflöd bidrar till känslan av lyx och överflöd.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Mellin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro