ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fixar du ditt eget spa – i köket

Marcella Mravec · 10 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Smörj in ansiktet – slappna av = Vardagslyx! 

Smörj in ansiktet – slappna av = Vardagslyx!  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

SKÖNHET Glåmig hy, torrt hår och tom blick. Det nya året börjar trött. Men hjälpen kan finnas i köket. När begreppet ”vardagslyx” blev 90-talets stora grej slog också ”hemmaspa” igenom. Hemmaspa var höjden av vardagslyx – bubbelpad, peeling och ansiktsmask. Brydde man sig om skönhet var man också intresserad av doftljus. Sedan kom 2000-talet och man blev intresserad av La Prairie, tantlyx och snygga förpackningar igen. Men hemmaspa är ett sådant härligt guilty pleasure – och det finns förmodligen inget bättre mot nyårs postbakfylla och mörkrets slitna hår och glåmiga uppsyn. Bästa recepten för en bra start på 2007. Allt au naturel.  

... ananas och lite olivolja. Det sticker lite när man läger på masken, och den fungerar uppstramande för ansiktet. Akta ögonen!
... ananas och lite olivolja. Det sticker lite när man läger på masken, och den fungerar uppstramande för ansiktet. Akta ögonen!

Bästa hemmaspatipsen

För håret

Huskurer. Öl och äggula är urgamla huskurer för håret. Äggvitan innehåller protein för slitet hår. Kallt öl sägs göra håret glansigt.

Ljusare hår. Ringblomma gör håret ljusare, liksom kamomill och citron – som inte är lika snällt mot håret.

Hästsvans. Funkar inget är det bara att ta till stora hårtrenden just nu – stram hästsvans. För huden och ansiktetLyster. Yogurt och honung är universalråvaror. Honung har inte bara antiseptiska egenskaper utan ger fin lyster.

Borsta. Borsta ansiktet – öka blodcirkulationen.

Gurkor eller kalla tepåsar med kamomill mot trötta ögon.

Te. Öppna porerna med kamomill. Sitt med ansiktet över en kastrull kamomillté med en handduk över huvudet. Lika bra för hyn som mot förkylning. 

Armbågar. Citron är ett beprövat knep mot torra armbågar, men glöm inte att fortsätta smörja.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro