ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fixar du en sittplats

Tina Harr · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011

För pendlare är den dagliga resan en kamp – om en sittplats. Brendan Nelson, digitalstrateg från London, har rest ändlösa timmar med Londons tunnelbana. I Mail Online avslöjar han hur man lyckas med det i princip omöjliga på ett tåg i rusningstid. Metro visar hur du fixar en sittplats på tunnelbanan i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Hitta en bra plats att spana på. Viktigt att du inte ser för desperat ut och du måste ha förmågan att hålla koll på ett flertal passagerare samtidigt – men inte på dem som ser ut att ha gjort sig hemmastadda för en längre resa.
Hitta en bra plats att spana på. Viktigt att du inte ser för desperat ut och du måste ha förmågan att hålla koll på ett flertal passagerare samtidigt – men inte på dem som ser ut att ha gjort sig hemmastadda för en längre resa.Foto: Klara Leo
Tappa inte fokus. Få inte tunnelseende utan håll alltid koll bakom dig, annars kan du gå miste om en sittplats. Veteranresenärer utvecklar en 360 graders-blick på sin omgivning  i tunnelbanan.
Tappa inte fokus. Få inte tunnelseende utan håll alltid koll bakom dig, annars kan du gå miste om en sittplats. Veteranresenärer utvecklar en 360 graders-blick på sin omgivning i tunnelbanan.Foto: Klara Leo
Lär känna fienden. Se upp för dem som bara rättar till jackan eller plockar upp en bok ur väskan – de har ingen avsikt att lämna sin plats, och gör att du tappar fokus på övriga potentiella sittplatser.
Lär känna fienden. Se upp för dem som bara rättar till jackan eller plockar upp en bok ur väskan – de har ingen avsikt att lämna sin plats, och gör att du tappar fokus på övriga potentiella sittplatser.Foto: Klara Leo
Seger. Gör valet för den avstigande passageraren enkelt genom att, på ett vänligt sätt, ge plats för denne att lämna tåget samtidigt som du blockerar vägen för andra stående passagerare, sedan kan du enkelt och smidigt sno platsen – du är i mål.
Seger. Gör valet för den avstigande passageraren enkelt genom att, på ett vänligt sätt, ge plats för denne att lämna tåget samtidigt som du blockerar vägen för andra stående passagerare, sedan kan du enkelt och smidigt sno platsen – du är i mål.Foto: Klara Leo
klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro