ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fixar wocochin barn och karriär

Kristian Borglund · 7 Aug 2012
Uppdaterad 23 Aug 2012
Malin Anglert passar gärna på att svara på några mejl när barnen tränar fotboll.

Malin Anglert passar gärna på att svara på några mejl när barnen tränar fotboll. Foto: Henric Lindsten


Wocochi – så kallas en ny typ av karriärister på arbetsmarknaden. Så här ser hon ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du en wocochi? Malin Anglert är det definitivt.

Begreppet står för ”woman-computer-children-internet” och beskriver teknikorienterade karriärister som använder sig flitigt av internet och olika sorters onlinetjänster för att få ihop ett hektiskt livspussel med barn, träning, jobb och kompisar.

Tillgången till internet, när och var som helst, är livlinan som gör livsstilen möjlig.

– Jag skulle inte få ihop tillvaron om jag inte hade tillgång till webben medan jag är på barnens träning. Jag hinner svara på mejl och genomföra möten med mina kolleger medan jag är på fotbollen, innebandyn, tennisen och simningen, säger Malin Anglert, som jobbar som chef på Telia Sonera.

Uttrycket är skapat av henne själv och hennes kolleger som – ska sägas – har ett säljintresse i att förespråka denna livsstil. 

Baksidan då? Kan det vara så att livsstilen innebär övertidsarbete på barnens träning i stället för på kontoret? Nej, det håller inte Malin med om:

– För mig börjar arbetsdagen när jag sätter mig i bilen på morgonen, och när den slutar är både rörligt och mer flexibelt. Mycket flyter ihop. Det är nog ganska typiskt för wocochier.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro