ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fokuserar du dig på målet

Kristian Borglund · 2 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vill du lyckas bättre i karriären? Öva i så fall upp din målmedvetenhet. Fast fullt så extrem som Thomas Jönsson, 23, behöver du inte bli.Thomas Jönsson, egenföretagare i Skåne, drar målmedvetenheten till sin spets. Förra året gjorde han exempelvis ett månadslångt experiment i syfte att optimera sin livsenergi och få mer gjort på jobbet.

Han satte upp målet att bara sova två och en halv timme per dygn (!), uppdelat i sex 25-minutersperioder.– Jag gick i väg och sov var fjärde timma, dygnet runt. Det var jobbigt och socialt besvärligt, men resultatet blev att mitt sömnbehov nu har minskat från nio timmar per natt till 4,5–6 timmar.

Det bisarra experimentet lärde honom framför allt vad som krävs för att nå sina mål när det känns tufft.

Karriären styrs med samma målfokus.Thomas Jönsson bestämde sig redan vid sidan om sina studier till civilingenjör i industriell ekonomi på Lunds tekniska högskola att starta en egen verksamhet, en butik som köper in, reparerar och säljer begagnade hi-fi-produkter.

Omsättningen för Rehifi.se nådde förra året 3 miljoner kronor.– När jag fyller 30 ska företagets tillgångar har nått 10 miljoner och år 2023 har rörelsen vuxit till 15 butiker.

Pressar du inte dig själv mot målen väl hårt?– Jag blir olycklig om jag inte får sträva efter saker. Utmaningar ger mig energi.

3 tips för att lyckas

• Sätt deadline – och håll dem. ”Om man bryter deadline signalerar man till sig själv att de inte gäller.”

• Skapa långsiktiga poängsystem. ”Jag vill ha så mycket lycka i mitt liv som möjligt och samlar på lyckopoäng. Om jag känner mig sugen på 200 gram choklad tänker jag att det ger fem lyckopoäng för stunden att äta den, men en lyckopoäng för varje år för resten av mitt liv om jag avstår eftersom min kropp mår bättre.”

• Visualisera att du har nått ditt mål, varje dag. ”Vissa dagar tänker jag mig att jag har 200 företag med tio anställda, andra att jag har 500 anställda och ett företag. Jag lever mig in i det som om det redan har hänt.”

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro