ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så fördelas miljonerna i Göteborg

Edvin Gepertz · 8 Jun 2011
Uppdaterad 8 Jun 2011

Göteborg ska vara tryggt och tillgängligt. I går presenterade allianspartierna sina budgetförslag för 2012. 325 miljoner till skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Studentrabatt i kollektivtrafiken, hjälp till våldsutsatta och förbättringar för personer med funktionsnedsättning är några av förslagen. Jonas Ransgård (M), kommunstyrelsens vice ordförande och gruppledare, berättar att man vill hjälpa studenterna över 26 år som han menar ofta har det svårt ekonomiskt. – Det verkar inte rimligt att man får en rabatt om man är student och under 26 men en annan om man är över 26, säger han. Andra satsningar är införandet av en stödperson som kan ge hjälp till människor som blivit utsatta för våld i hemmet, nolltolerans mot klotter och ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Det finns också utrymme för en skattesänkning budgeten. – Det är på grund av ett par mindre poster i majoritetsbudgeten som vi säger nej till men de stora pengarna i sammanhanget är förväntningar i skatteinkomster de kommande åren, säger Jonas Ransgård.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro