ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så försvarar Filip Hammar påhoppet på prinsessan Sofia

Joel Linde · 16 Jun 2015
Uppdaterad 16 Jun 2015
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på sin bröllopsdag, och programledaren Filip Hammar.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på sin bröllopsdag, och programledaren Filip Hammar. Foto:  Bertil Enevåg Ericson, Björn Larsson Rosvall/TT


Programledaren Filip Hammar blev hårt kritiserad efter att han önskat olycka över prinsessan Sofias välgörenhetsengagemang, men i måndagens "Breaking News" förklarade varför han hoppades att det skulle "gå åt helvete" för henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Hammar har varit i blåsväder sedan han skrev att han önskade att den nyblivna prinsessan Sofias välgörenhetsprogram "skulle gå åt helvete."

"Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity", skrev han på Twitter.

Och kritiken lät inte vänta på sig. Bland annat gick mediapersonligheten Calle Schulman till hård attack och kallade Filip Hammar för "ditt jävla vrak", vilket Metro har skrivit om tidigare.

Men i måndagens avsnitt av Filip och Fredriks "Breaking News" förklarade Filip Hammar i ett långt utlägg vad det egentligen var han menade med sitt kontroversiella påhopp. Här är hans förklaring i sin helhet:

"När Carl Philip breakade för sin familj att han var kär i Sofia blev hennes förflutna ett samtalsämne. Hon hade varit med i "Paradise hotel" och poserat med en bikini med en boaorm i tidningen Slitz och för mig och alla andra normala människor är det här ingenting att dömas för. Men i ett konservativt kungahus hickade man naturligtvis till av det och det stod snabbt klart att en annan sida av Sofia måste lyftas fram.

Jag menar inte att Sofia saknar egen vilja. Jag tror att hon själv har varit en aktiv del av tvättningen av sitt varumärke. En grej som är obehaglig med kungahuset är behovet av renhet. Man får inte skava, man får inte vara besvärlig, och man ska naturligtvis inte ha varit med i en dokusåpa.

Och för att eliminera alla skavanker startas en charity, det mest oantastliga som finns. Jag tror heller inte att det är någon slump att den officiellt dras i gång direkt efter att de har blivit ett par. Hon var säkert intresserad av det här innan, men man ska inte blunda för att en charity är det perfekta tvättmedlet.

Det är självklart att det för det mesta är bra med en charitys. Men charity som cynisk strategi för att vinna folkets kärlek är en kosmetisk godhet som provocerar mig.

Det är förvånande att ingen annan har adresserat det här problemet. Alla köper det med hull och hår alla goda saker som hovets representanter sysslar med, men ingen vågar teoretisera kring varför de gör de här goda sakerna.

Istället imponeras folk, trots att inga människor i Sverige behöver anstränga sig mindre än kungligheterna, samtidigt som hundratusentals svenskar gör storverk i det tysta utan att få den minsta uppmärksamhet."

LÄS MER
Calle Schulman till attack mot Filip Hammar: "Ditt jävla vrak"
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro