ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så går Chromebook i Sverige

Aron Andersson · 2 Maj 2013
Uppdaterad 2 Maj 2013
Samsung Chromebook

Samsung Chromebook


klar

Artikellänk är kopierad

För bara veckor sedan släpptes två Chromebook i Sverige och jag testade Samsung-versionen som fick tre glober. Själv hade jag svårt att lämna ifrån mig testexemplaret och det låga priset gör verkligen datorn till ett attraktivt köp.

Nu har Elgiganten uttalat sig om försäljningssiffrorna för den nya datorn. Den står för hela 15 procent av försäljningen av bärbara datorer i de Elgigantenvaruhus som tagit in produkten, skriver Computer Sweden. – Det är en väldigt bra start för en helt ny produktgrupp som inte funnits tidigare, säger Mark Hammarberg som är försäljningschef för datorer på butikskedjan, till tidningen.

Eftersom datorn har vissa begränsningar går det att tänka sig att vissa köpare blir besvikna, men returerna är väldigt låga. Försäljningssiffrorna följer trenden globalt då Chromebook sålt bra även på andra marknader.

I Sverige lanserades två Chromedatorer, Samsungs variant för lite under 3 000 kronor och Acer C7 för 2 300 kronor. Även Dustin och Komplett säljer datorerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro