ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Så ger du barnen ett oförglömligt äventyr medan du jobbar

Metro · 7 Jun 2018
Uppdaterad 21 Jun 2018

Foto: Leksand Sports Camp


Sommarlovet är långt och få föräldrar kan vara lediga lika länge som barnen. På Leksand Sports Camp får barnen en aktiv sommar, samtidigt som mamma och pappa jobbar.

klar

Artikellänk är kopierad

På sommarparadiset i Leksand får barnen träffa jämnåriga, testa olika sporter och aktiviteter och uppleva sommaren på bästa tänkbara sätt. Idén bakom lägret är att erbjuda sommaraktiviteter som får barnen att lägga ifrån sig mobilen och surfplattan och testa nya saker.

– Jag har startat Leksand Sports Camp för att sätta Sveriges barn i rörelse och för att erbjuda alternativ till tv-spel och andra stillasittande aktiviteter under skolloven, säger Björn Strand, vd på Leksand Sports Camp.

Rolig och nyttig sommar

Fördelen med kollot är att barnen får uppleva ett aktivitetsfyllt sommaräventyr under tiden som föräldrarna jobbar.

– Föräldrarna känner ofta press när de är på jobbet när de vet att barnen inte har något att göra och det mesta är stängt. Genom att skicka barnen på sommarläger kan de andas ut och veta att barnen får en fantastiskt rolig och nyttig sommar samtidigt som föräldrarna kan passa på att jobba eller få egen tid utan dåligt samvete, säger Björn Strand.

Leksand Sports Camp har satsat på att ge barnen en riktigt bra helhetsupplevelse – allt för att skapa ett sommarkollo utöver det vanliga. Maten serveras på en restaurang och består av nyttiga bufféer. Barnen bor i lyxiga stugor med sköna sängar, bastu och rejäla duschutrymmen. Fritt inträde till sommarland, vattenland och motorsportland ingår och ligger bara hundra meter från stugorna. Och när det gäller aktiviteterna är variation ledmotivet.

– Hos oss kan man åka ett helt kompisgäng, familj, fotbollslag och testa olika aktiviteter varje dag. Alla tillsammans eller var för sig. På kvällen umgås man oavsett val av aktivitet, säger Björn Strand.

En aktiv livsstil

Det som driver Björn Strand i arbetet med Leksand Sports Camp är viljan att fler barn ska få en aktiv fritid.

– Jag vill att de ska åka hem härifrån och känna att de har haft världens bästa och roligaste sommarlov och att de bär med sig kunskapen om hur viktig nyttig mat, god kamratskap och en aktiv livsstil är för gemenskapen och hälsan, säger han.

pil
Det här är Leksand Sports Camp

• Sportkollo och sommarläger för barn i åldrarna 10–15 år

• Fokus på hälsa och rörelse

• Barnen kan välja själva två temagrupper varje dag. Prova på gokart, klättring, cykling, fotboll, simning osv.

• Inga tävlingsmoment

• Ledarna reser med barnen från Stockholm, Göteborg och Malmö

• Hälsosam mat och roliga kvällsaktiviteter som disco, minigolf och artistuppträdanden

• Fritt inträde till Leksand sommarland

• Utbildad personal dygnet runt

Läs mer om Leksand Sports Camp och boka sommarläger här.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro