ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gick det för svenskarna i kvalet till minorn

Erik Glanell · 1 Jul 2018
Uppdaterad 1 Jul 2018
Red Reserve-spelaren Joakim "disco doplan" Gidetun under Dreamhack Open.

Red Reserve-spelaren Joakim "disco doplan" Gidetun under Dreamhack Open. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Det gick som väntat för svensk del i kvalet till minorn. De på förhand två svenska favoriterna får båda chansen att knipa en majorplats i mitten på juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas och Red Reserve. De är lagen som den 19 juli får kämpa för något av det största ett Counter strike-lag kan uppnå – att få spela en major. Det står klart efter helgens kval till minorn i London.

Det började lite skakigt för Ninjorna som överraskande förlorade mot 3DMAX i första matchen. Även andra matchen mot Fragsters blev lite av en nagelbitare där svenskarna förlorade första kartan och där tredje och avgörande plockades hem med en hårsmån.

Efter det rullade det på lite bättre och de på förhand svenska favoriterna kunde säkra sin plats.

Red Reserve övertygade

Red Reserve följde efter och övertygade i sina matcher där de tog två raka mot alla motståndare utom Sprout som slutade med förlust med samma siffror.

Lika bra gick det inte för Japaleno som med bitvis riktigt bra spel inte lyckades åstadkomma tillräckligt för att ställa till med en skräll. 12–3-övertaget som antiterrorister mot 3DMAX på Overpass räckte inte för att hålla drömmen levande. Den fransk-belgiska truppen kom ikapp och gick om till svenskarnas stora besvikelse.

Heroisk flopp

Så, hur gick det för svensklaget Heroic? Det blev en flopp rakt igenom. Efter uttåget och en missad chans på majorn beskrev Adam ”Friberg” Friberg insatsen som ”inget annat än pinsam”.

HissJapaleno. Det gick inte som de ville. De lyckades inte ta sig till minorn. Deras spel däremot är värt en applåd. De fick en tuff väg där de mötte några av kvalets bästa lag. Bortsett från den totala genomklappningen mot de heta danskarna i Optic var det detaljerna som avgjorde. Imponerande men synd.

DissVad hände med Heroic? De spelade visserligen med en inhoppare men att falla 2–0 mot Nordavind och Euronics för att sedan kickas ur kvalet av Epsilon är bara för dåligt. Dunsen i golvet är för hård för att ursäktas av att en ordinarie spelare saknades.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro