ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gjorde de ID-kort och sedlar hemma

Evelina Olsson · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Hemma hos den åtalade 34-årige mannen hittades även en förfalskad femhundrakronorssedel.

Hemma hos den åtalade 34-årige mannen hittades även en förfalskad femhundrakronorssedel.


Tryckte falska ID-kort med riktiga identiteter. Shoppade varor för tiotusentals kronor. Åklagaren: Bara toppen av ett isberg”

klar

Artikellänk är kopierad

Trion lyckades framställa flera falska ID-kort med riktiga identiteter med hjälp av en enkel kortskrivare köpt på ett kontorsvaruhus. Med hjälp av ID-korten, som utrustades med trions egna fotografier, ansökte de sedan om krediter och shoppade loss för tiotusentals kronor. Nu åtalas tre personer hemmahörande i nordvästra Skåne för bland annat grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.  – Det här kan vara bara toppen på ett isberg, vi har hittat fler bedrägerier där mycket talar för att den här maskinen har använts, säger kammaråklagare Tom Svensson.   En av de åtalade, en 31-årig man, ska dessutom ha legitimerat sig med de falska handlingarna när han togs för snatteri och därefter fått ett strafföreläggande utfärdat på den kapade identiteten. Åklagaren har lyckats binda trion till 15 shoppingtillfällen där de falska ID-korten använts. De åtalade, två män på 34 respektive 31 år samt en 27-årig kvinna, hann härja i drygt ett halvårs tid innan en butiksanställd fattade misstankar och kvinnan togs av polis. Bland de drabbade butikerna finns flera stora kedjor och ligan ska ha använt sig av minst sex olika identiteter. 34-åringen åtalas även för en mängd andra brott, däribland misshandel, häleri och penningförfalskning efter att polisen vid husrannsakan i hans bostad hittat en hemmagjord femhundra­kronors­sedel. De inblandade ­­er­­­­känner delvis brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro