ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du 2009 till det bästa jobbåret

Kristian Borglund · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

2009 ett skitår? Så sägs det. Men Jessica Hedlund, 26, har andra planer. Säljaren Jessica Hedlund hör till dem som inte tänker skriva under på att 2009 är motvindens och eländets år. Tvärtom.

Hennes tankar är riktade mot succé – på att göra året till det bästa hittills i karriären. – För varje månad hoppas jag bli ett snäpp bättre i mitt nya jobb, säger hon. Före jul tog Jessica Hedlund farväl till jobbet som konfektionsansvarig i en sportbutik för att i stället prova vingarna som säljare på ett katalogföretag på internet.

Hon valde sin nya arbetsgivare med omsorg: – Jag ville kunna utvecklas, och samtidigt få möjligheter att stiga i graderna om jag blir tillräckligt duktig.

Och målet för 2009 går helt i linje med de ambitionerna. – Målet är att bli den bästa jag kan bli. Jag vill bli en riktigt bra säljare och hoppas att cheferna på kontoret ser mig som en av de värdefullaste medarbetarna när året är slut. Jag kommer att ta reda på hur jag ska bli mer framgångsrik i säljsamtalen och hur jag ska lyckas få kunderna att förstå hur tjänsten fungerar.

Det låter som om du har bestämt dig för att lyckas? – Ja, jag är en tävlingsperson ut i fingerspetsarna och vill vara bäst, men jag är också ödmjuk inför att jag är ny på jobbet. Varje dag vill jag känna att ”den här dagen kommer att bli den bästa dagen”. Och jag vill gå hem från kontoret med känslan av att ha gjort mitt bästa.

Hur tänker du fira när 2009 är över och det blev precis så bra som du önskade dig?  – Då ska jag köpa något fint till mig själv. Något speciellt. En ny stadsjeep.

3 tips för 2009

Sök utmaningar. Jobbar du verkligen med det som du vill göra? Känner du inte drivkraften varje dag, behöver du nya arbetsuppgifter.

Sök jobblyckan. Man ska vara lycklig över sitt jobb. Om du hamnat snett i karriären, byt jobb. I slutändan blir det betydligt bättre då.

Lämna din dåliga chef. Får du inte den uppskattning du behöver när du gör någonting bra, då kan du gott söka dig någon annanstans.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro