ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du den perfekta croissanten

kristin johansson och michael krantz · 28 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015

Den här veckan har Metros kockar slagit sina kloka huvuden ihop för att ta fram den ultimata guiden till croissantbaket.

klar

Artikellänk är kopierad

Följ stegen så kan du också baka den ”perfekta” croissanten.
Följ stegen så kan du också baka den ”perfekta” croissanten.Foto: Michael Krantz

Croissant (12 stycken)  10 dl vetemjöl 120 g rumstempererat smör 12 g salt 1 tsk ättika 2,5 dl vatten 1 äggula 450 g smör att kavla in

Gör så här: Häll vatten, ättika, salt och äggula i en skål. Tillsätt en del av mjölet och blanda, tillsätt smöret i bitar och jobba ihop till en slät deg. Plasta och låt degen vila i kylen 30 minuter.

Mjöla ett bakplåtspapper och tag fram den stora smörmängden. Kavla till en rektangel  (15x20 cm) och sätt in i kylen igen.

Kavla ut degen till en rektangel på 30x40 centimeter på mjölat bakbord. Lägg den kavlade smörplattan på ena halvan och vik över degen, tryck ihop i kanterna.

Kavla försiktigt ut degen till samma storlek som tidigare. Vik in en tredje del och vik över den andra sidan. Plasta och låt vila i    kylen i 20 minuter. (Upprepa två gånger till).

Vik sedan ihop degen så du får en 10x30 centimeter lång bit. Skär i 12 tårtbitar. Forma till croissanter genom rulla från den tjocka änden mot den spetsiga. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt, ställ kallt en stund. ­Pensla med äggvita.

Värm ugnen till 220°C. Grädda  mitt i ugnen i 20 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

kristin johansson och michael krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro