ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du din unga ålder till en fördel

Kristian Borglund · 30 Okt 2012
Uppdaterad 30 Okt 2012
Pauline Eriksson, 26, har skrivit en bok som hjälper unga entreprenörer att slå sig in på marknaden. 

Pauline Eriksson, 26, har skrivit en bok som hjälper unga entreprenörer att slå sig in på marknaden.  Foto: Gustav Hugosson


Här är tipsen som ger dig ett försprång.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du ung och vill starta eget? Grattis – du har många fördelar som äldre entreprenörer saknar. Här är tipsen som ger dig ett försprång.

Ungt entreprenörskap är stekhett. 40 procent av alla nystartade enskilda firmor drivs av någon som är under 25 år.

Men många känner sig som Bambi på hal is när de sätter i gång.

Så var det för Pauline Eriksson, som startade sitt första företag som 20-åring:

– Jag gjorde nog alla fel man kan göra de första åren. I efterhand kan jag se hur många omvägar jag tog. Jag var osäker när jag tog kontakt med kunder, satte för låga priser och gick back ekonomiskt, säger Pauline Eriksson, 26, som även drivit en reklambyrå ihop med två andra och startat före-  läsarverksamhet.

I sin nyutkomna bok ”Ta steget till eget – handbok för unga entreprenörer” delar hon med sig av råden hon själv önskade att hon hade fått i början.

– Jag vill visa saker som hur man nätverkar med personer som är dubbelt så gamla som en själv, hur man drar nytta av sin unga ålder och hur man som 18–20 åring vågar ta kontakt en marknadschef på ett stort bolag.

Ge ett exempel, vilket råd ger du för att initiera kontakt med en tänkbar kund?

– Skicka ett mejl innan du ringer, så har du något att hänvisa till när du ringer upp. Hinta i mejlet om att du har en idé eller lösning som knyter an till något som du har researchat fram om företaget du tar kontakt med. Men håll allt kort och koncist.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro