ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du dina möten mer effektiva

Kristian Borglund · 22 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Peter Wiklund.
Peter Wiklund.Foto: Liselott Arnstberg

Måste du vara mycket i möten på jobbet? Möteshaverierna kan förstöra din arbetsdag. Tillsätt en haveriutredning på jobbet om mötena uppfyller de här kriterierna.

Peter Wiklund, aktuell med boken "Handbok för smartare möten", har kartlagt varför möten går snett eller blir meningslösa.– Varje chef med självaktning bör gå till kammaren och se över mötesuppläggen på arbetsplatsen, säger han.

1. Snacka om era möten

Om ni gemensamt på arbetsplatsen pratar om era möten, och kanske till och med formulerar några regler gemensamt, kommer sannolikt problemen att minska automatiskt”.

2. Tillämpa succéprinciper

Fråga alltid efter syftet med mötet när du får inbjudan, och begär en agenda i god tid före mötet. Lämna inte mötet utan att ställa frågan ’Okej, vem ska göra vad exakt? Tills när?’. Utse en tidhållare på varje möte."

3. Ge chefen en spark i baken

Ett sätt kan vara att riva ur den här artikeln och hänga upp på väggen i mötesrummet. "Varje chef med självaktning går till kammaren och ser över mötesuppläggen. Det är vanligt för många att delta i 60 möten/ månad."

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro