ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du eget pyssel till Halloween – steg för steg

Monica Karlstein · 25 Okt 2016
Uppdaterad 25 Okt 2016

Bus eller godis – eller varför inte både och? Plocka fram nålar, toarullar, lakansväv, ögon och blodröd lackpenna och kom i stämning inför självaste spöknatten. 
Här tipsar hemmafixbloggaren Monica Karlstein om 3 läbbiga pyssel som barnen kan göra till halloweenfesten.

klar

Artikellänk är kopierad

Godisgömmor

1. Spara ett gäng toarullar. Måla rullarna utvändigt med svart hobbyfärg och låt torka. Vik in ändarna på toarullarna från två håll så att det blir som en liten ask.

2. Rita en mall som föreställer två fladdermusvingar och klipp ut. Rita på fri hand eller sök på ”template bat wings” på Google så hittar du många fina alternativ. Rita av mallen på det svarta pappret, klipp ut och limma fast på toarullen. Limma fast två ögon på varje fladdermus. Fyll på med läskigt godis.  

►LÄS MER: Clownförbud på Halloween

Spökgirlangen

1. Klipp en kvadrat om cirka 25x25 cm av det vita tyget och placera träkulan mitt på. Samla ihop tyget runt träkulan och knyt garnet om tyget strax under kulan. Limma på två ögon på spökets huvud. Gör så många spöken som du önskar. 

2. Knyt fast varje spöke på garnet. Ett lagom avstånd mellan spökena är cirka 10 cm. Se till att knuten placeras baktill så att spökenas ansikten hamnar åt samma håll. Häng upp.  

►LÄS MER: De här animationerna kommer göra succé på Halloweenfesten

Blödande ljus

1. Stick in ett gäng knappnålar i blockljusen. Extra långa och kraftiga knappnålar med stora huvuden finns i hobbyaffärer. 

2. Dekorera blockljusets sidor med rött lack som du vanligtvis använder när du slår in julklappar. Smält lackpennan över ett stearinljus och låt det rinna längs blockljusets kanter. Tryck till det en aning så att det fastnar. Var försiktig, du bränner dig lätt. Du kan också använda samma teknik med ett rött stearinljus i stället för en lackpenna. 

Läs mer på Monicas blogg: Blogg.skonahem.com/hemmafix

klar

Artikellänk är kopierad

Monica Karlstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro