ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Så gör du enklaste och godaste sparrisen

Jonas Cramby · 27 Maj 2018
Uppdaterad 27 Maj 2018
Ät sparrisen som en enkel lunch, sidorätt eller tillbehör till grillat.

Ät sparrisen som en enkel lunch, sidorätt eller tillbehör till grillat. Foto: Jonas Cramby


Grillad sparris, rå sparris, kokt sparris. Sparris med hollandaisesås, sparris med smör och sparris med pocherat ägg. Här är Crambys bästa tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Grillad sparris, rå sparris, kokt sparris. Sparris med hollandaisesås, sparris med smör och sparris med pocherat ägg. Ja överallt är det sparris just nu. Mitt personliga favoritsätt att äta denna underbara lilla råvara råkar dock också vara det enklaste: bara råstekt eller grillad med lite misomajjo, sesamfrön och en äggula. Ät det som en enkel lunch, sidorätt eller tillbehör till grillat.

1 bunte grön sparris

0.5 msk miso

0.5 dl majonnäs

1 msk vatten

1 tsk sesamolja

1 tsk rostade sesamfrön

1 äggula

1 nypa shichimi togarashi eller annat chilipulver

flingsalt

Rör ihop miso, vatten och majo till en slät sås. Vilken majonnäs som helst funkar bra men får du tag på den extra umamistinna japanska kewpie-majon är det guldstjärna. Skär bort den yttersta hårda delen av sparrisen. Behöver den skalas gör det, men just nu är den så späd så det brukar inte behövas. Grilla eller råstek sparrisen tills den fått vacker färg. Lägg på ett fat och ringla över lite sesamolja och misomajo.

Toppa med rostade sesamfrön, lite flingsalt och shichimi togarashi efter smak – det är en japansk kryddblandning som finns i din lokala asiatiska mataffär och kan ersättas med annat chilipulver eller uteslutas helt. Toppa med en äggula som fungerar som extra proteintillskott samt världens enklaste godaste sås. Ett löskokt, eller pocherat ägg funkar också bra så klart.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro