ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du ett bostadsklipp när alla andra ligger på stranden

Johan Wikén · 18 Jul 2017
Uppdaterad 18 Jul 2017
Matilda Adelborg på bostadssajten Booli.

Matilda Adelborg på bostadssajten Booli. Foto: TT/Privat


Det är inte bara människor som tar semester under sommaren, det gör även bostadsmarknaden. Men det kan du som köpare utnyttja – och göra ett klipp. Marknaden blir lite slumpmässig”, säger Matilda Adelborg på bostadssajten Booli.

klar

Artikellänk är kopierad

När svenskarna går på semester innebär det en rejäl dip för antalet bostadsförsäljningar. Men när många är upptagna med att ligga på stranden kan det finnas läge att göra en bra affär.

– Som köpare kan det vara taktiskt att köpa mitt i sommaren. Här skulle jag titta specifikt på de bostäder som inte lyckats bli sålda under våren, säger Matilda Adelborg som är pr- och marknadskoordinator på bostadssajten Booli.

Enligt henne är det framför allt nyproduktion, fritidshus och mindre lättsålda bostäder som brukar ligga kvar i slutet av juli. Ägarna av lättsålda lägenheter och villor väntar ofta till efter semestertid innan de lägger ut till försäljning.

– Men ibland dyker det upp riktiga guldkorn mitt i sommaren också. Det är inte alltid en säljare kan planera en försäljning, till exempel vid en separation vill man ofta sälja snabbt och få loss pengar för att kunna köpa varsin ny bostad, säger Matilda Adelborg.

Det finns dock vissa bostadsaffärer som inte verkar ta semester under sommaren. Det gäller små lägenheter i studentorter.

– När antagningsbeskedet till högskolor och universitet kommer är det många som behöver lösa boende med kort varsel.

pil
Tre tips – så gör du ett bra bostadsköp

1. Leta efter svårsålda bostäderTitta vilka bostäder som legat ute länge, på dessa kan det vara läge att lägga ett bud under utgångspriset. Men vänta inte för länge, när annonsen prissänks brukar intresset väckas hos andra.

2. Håll koll på prisbilden i områdetTitta på slutpriser i ditt område för att se vad som är ett rimligt prisspann. När du väl hittat ett objekt kan du värdera det gratis på bland annat Booli.se.

3. Sök brettSnöa inte in på ett visst område. Våga byta ettan i innerstan mot en trea med stor terass längre ut. Hitta det som passar dig och dina behov just nu!

Källa: Källa: Matilda Adelborg på bostadssajten Booli

Antalet objekt till försäljning under olika månader de senaste åren, enligt Booli.
Antalet objekt till försäljning under olika månader de senaste åren, enligt Booli.Foto: Booli
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro