ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Så gör du godaste grönsakerna på grillen

Jonas Cramby · 16 Jun 2018
Uppdaterad 16 Jun 2018

Foto: Jonas Cramby


Vare sig man är vegetarian eller bara behöver lite goda sidorätter till köttbiten så är det alltid en bra idé att grilla grönsaker. Men var ska man titta om man vill hitta riktigt enkla, smaskiga och umamiladdade grillade grönsaksrätter? Svar: Japan! Här är tre favoriter.

klar

Artikellänk är kopierad

Grillad avokado2 avokador2 msk japansk soja1 tsk mirin1 tsk miso1 tsk shichimi togarashi (japansk kryddblandning)1 msk smält smörnori (torkat sjögräs), finstrimlad

Det här är en enkel favorit inspirerad av min favorit izakaya i Tokyo. Skär avokadon i munsbitar, ungefär 8 per avokado. Rör samman soja, mirin, miso, shichimi togarashi och smält smör till en sås. Grilla avokadon tills den fått fin färg. Toppa med lite sås och nori.

Grillad aubergine med miso och sesamfrön2 auberginer1 msk miso1 msk mirin2 cm färsk ingefära, finriven1 msk rostade sesamfrönjapansk soja

Nasu dengaku kallas denna genialt enkla rätt i Japan. Halvera auberginen på längden. Skär innanmätet i ett rutmönster. Grilla neråt tills den är mjuk. Rör ihop miso, mirin och ingefära och pensla snittytan. Lägg tillbaka på grillen och låt karamellisera. Droppa på lite soja. Toppa med sesamfrön.

Grillad majs med misosmör4 majskolvar3 msk rumstempererat smör3 msk miso1 msk honung1 vitlöksklyfta, rivensalt

Rör ihop smör, miso, honung och vitlök till ett misosmör. Grilla oskalad majs tills blasten svartnat. Ta av och grilla tills majsen fått färg. Pensla på smör och smaka av med salt. Det överblivna misosmöret kan användas till nästan vilka andra grillade grönsaker som helst.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro