ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du godaste snacksen till midsommarfesten

Jonas Cramby · 17 Jun 2018
Uppdaterad 20 Jun 2019

Foto: Jonas Cramby


Dessa chips smakar brasa, renfäll och funktionsbyxa. Svensk umami. Perfekt som försnacks till midsommarfesten.

klar

Artikellänk är kopierad

Perfekt som försnacks till midsommarfesten, tillbehör till grillatmiddagen eller om om du har sommargäster utomlands ifrån och vill bjuda på ”swedish chips with Rudolph the rednosed reindeer-dip”. Att göra egna chips är superenkelt men pallar du inte fritera kan du naturligtvis köpa en påse lättsaltade mandelpotatischips. Det är också gott.

Ingredienser 4 personer

4-6 mandelpotatisar

frityrolja

2 dl syrad grädde eller crème fraîche

1 dl torkade trattkantareller

1 bit torkad renstek

1 knippe gräslök

salt och peppar

Skala potatisen och skiva till små chips med en potatisskalare eller mandolin. Hetta upp oljan till cirka 180 grader om du är inomhus eller tills potatisen fräser fint. Fritera några åt gången tills de är gyllengula och frasiga, det är inte så svårt som det verkar. Låt rinna av på ett papper. Salta och peppra.

Gör ett pulver av de torkade trattisarna genom att mortla dem, köra i mixer eller mosa lite med händerna. Bred ut den syrade grädden på ett lämpligt fat. Toppa med chips och strö sedan över trattispulver och riv den torkade rensteken fint med en microplane. Snåla inte. Toppa med finhackad gräslök och smaka av. Ätes genom att man skopar upp allt gott med ett par chips och stoppar i munnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro