ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du hembakta hamburgerbröd

Jonas Cramby · 19 Maj 2018
Uppdaterad 19 Maj 2018
Det är mjukt, sött med lagom spänst.

Det är mjukt, sött med lagom spänst. Foto: Shutterstock/IBL


Detta är en amerikaniserad variant av det ursprungliga smöriga franska frukostbrödet brioche som råkar passa perfekt till hamburgerbröd. Det är mjukt, sött med lagom spänst och det lite smöriga innandömet blir per­fekt frasigt när man värmer det i en stekpanna. Blir lika gott till vegetariska hamburgare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ca 8 bullar

2 tsk (6 g) torrjäst

2 1⁄2 dl (250 g) fingervarmt vatten

3 msk standardmjölk

2 ägg

9 dl (540 g) vetemjöl special

2 1⁄2 msk strösocker

1 1⁄2 tsk salt

100 g smör

Blanda jäst, vatten och mjölk direkt i en degblandare. Vispa upp 1 ägg tills det blir fluffigt och vänd ner i jästblandningen. Blanda mjöl, socker och salt i en separat bunke. Tärna och  finfördela smöret i mjölblandningen som om du gör scones eller något. Blanda ner mjölblandningen i jästblandningen och knåda i degblandare 10 minuter eller tills degen är slät Forma till en boll, lägg tillbaka i skålen och låt jäsa under plastfolie tills degen dubblats i storlek, cirka 2 timmar. Mjöla baksidan av handen och pressa ut all luft ur degen. Sätt tillbaka plastfolien och låt jäsa 1 timme till.

Ta upp degen och lägg den på ett mjölat bord. Dela degen i åtta lika stora delar. Lägg en degbit i din högerhand och forma till en bulle genom att vika in kanterna till en snygg, spänd bullform uppstår. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en stor ugnsform fylld med vatten längst ner i ugnen. Vispa upp det återstående ägget med en skvätt vatten och pensla sedan bullarna innan du raskt och käckt slänger in dem i ugnen. Baka mitt i ugnen 15–20 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro