ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du kräftor som i Louisiana

Jonas Cramby · 25 Aug 2018
Uppdaterad 25 Aug 2018
Gör som i Louisiana och servera kräftorna i en kryddig, het lag.

Gör som i Louisiana och servera kräftorna i en kryddig, het lag. Foto: Jonas Cramby


Kräftor är ju gott men är du ärligt talat lite trött på den svenska krondillsmaken – gör som i Louisiana och servera dem i en kryddig, het lag med massa, färsk kokt majs och potatis. Här är Jonas Crambys tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingredienser, 10 personer

ca 5 kilo kräftor, hemfiskade eller för omkok

10 liter vatten

3 dl salt

2 dl hot sauce, typ Tabasco eller Texas Pete

3 stjälkar selleri, grovt hackad

1 citron, halverad

1 gul lök

5 hela torkade chilis, till exempel arbol eller guajillo

10 torkade lagerblad

0,5 dl gula senapsfrön

0,5 dl hela korianderfrön

2 msk sellerifrön

2 msk torkad mejram

1 msk socker

0,5 msk kryddpeppar

10 färska majskolvar

10 potatisar, gärna med rött skal

Koka upp vatten med hot sauce, citron, selleri och lök. Häll i resten av kryddorna. Skala den färska majsen och dela varje kolv i tre delar. Dela potatisen i fyra. Kasta i majs och potatis i vattnet och låt koka i ungefär 10-15 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk.

Tillsätt kräftorna. Kräftor för omkok kan tas av värmen direkt och stå och sedan svalna i 10 minuter. Har du fiskat egna kräftor utgår jag från att du vet hur man hanterar dessa så koka dem som du brukar. I Louisiana äts kräftor ljumma så servera dem så fort du hinner.  Hälla bort lagen och ös upp kräftorna, majsen och potatisen i en stor hög på bordet.

Ställ fram mer hot sauce, citronklyftor, kanske lite nybakt cornbread och låt sedan dina gäster suga, sörpla och äta sig direkt till kräftskivehimlen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro