ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du midsommarens tre bästa mackor på rester

Jonas Cramby · 22 Jun 2018
Uppdaterad 22 Jun 2018
Gör en smoked lax & cream cheese bagel i helgen.

Gör en smoked lax & cream cheese bagel i helgen. Foto: Unsplash/Melissa Walker Horn


Vare sig du är sugen på lite nattamat efter ett hårt midsommarfirande, vill göra en snabb lunch på rester eller bara behöver en portabel midsommarmiddag med dig ut på picnic är det alltid en en bra idé att bra en macka.

klar

Artikellänk är kopierad

Faktum är att restmackorna alltid är min favorittradition vid varje högtid och exakt de här tre tänker jag göra till helgen:

Smoked lax & creamcheese bagelHar ni köpt kallrökt lax till midsommarbordet? Varför i så fall inte göra denna asgoda klassiska amerikanska delimacka ungefär som man får den på Russ & Daughters i New York. Det är superenkelt, bara dela på en bagel, smöra den cream cheese av typen Philadelphia och lägga på pinsamt många tunt skurna skivor kallrökt lax. Toppa sedan med antingen tunt skivad tomat, kapris och tunt skivad rödlök – eller alla tre. För en äkta smoked lax bagel pressar man dock aldrig på citron, syran sägs sabba den fina rökta laxsmaken.

Whitefish salad sandwichWhitefish salad har inte alla hört talas om. Men detta är faktiskt den mest älskade New York-delimackan av dem alla och en som passar utmärkt att göra på svenska ingredienser. Whitefish är ett samlingsnamn för flera olika varmrökta fiskar, ofta med vitt kött, så har du varmrökt makrill, flundra eller sill över så är det bara att blanda med lika delar majonnäs och gräddfil, fint hackad dill och gräslök samt riven pepparrot efter smak. Smaka av med salt och citron och servera denna whitefish salad med lite inlagd gurka på ett knäcke, bagel eller ett rågbröd. Vill du vara extra lyxig toppar du med en klick löjrom.

GubbröremackanSå länge du har ägg, sill och bröd kan du alltid göra en improviserad gubbröra, glöm aldrig det. Det är otroligt enkelt. Bara att hacka ägg och sill – allt från matjes- och löksill till senapssill fungerar – och blanda med finhackad rödlök, dill och gräslök, lite kapris om du vill samt två delar majonnäs och en del creme fraîche. Salta och peppra och bred gubbröran på en bit kavring, rågbröd eller knäcke. Inte så jäkla dumt sätt att börja midsommardagen på ändå!

LÄS MER
6 snapsar till midsommar
klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro