ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så gör du senap till fars dag

Jonas Cramby · 11 Nov 2017
Uppdaterad 11 Nov 2017
Gör en god senap till pappa på Fars dag.

Gör en god senap till pappa på Fars dag. Foto: IBL/Shutterstock


Man blir aldrig för gammal för att ge pappa en hemgjord Fars Dags-present, särskilt inte när det är vad han gillar allra, allra bäst: senap.

klar

Artikellänk är kopierad

En kompis sa en gång att han gillar instagram och mode medan pappa gillar senap och lök och jag vill inte befästa några könsstereotyper här men han hade rätt, pappor älskar senap! De är tokiga i det! Och att ha en alldeles egen senapsburk, hemgjord av hans avkomma, stående i kylen för månader av mackbredning måste väl ändå vara höjden av pappalyx. Och nu har du tur: att göra egen senap är både billigt, snabbt, enkelt och överjävligt gott. Och eftersom principen bara är att låta senapsfrön ligga och svälla i något slags vätska, till exempel vatten, vin eller varför inte en hembrygd IPA för extra DIY-känsla, och sedan mixa och smaksätta så är det också lätt att experimentera sig fram.

Annars kan du kanske testa den här sötsyrligheta pappasenapen. En favorit.1 dl gula senapsfrön1 dl vitt vin0.5 dl vitvinsvinäger1 msk lönnsirap1 tsk gurkmeja1 tsk salt1 tsk cayennepeppar1 . Blanda alla ingredienser i en rostfri skål. Låt stå i kylen och svälla över natten för rundare smak. Går dock, om det är panik, att gå direkt på steg 2.2. Häll över i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 5 minuter. Låt svalna och mixa sedan till önskad grovlek. Är senapen för stabbig, späd med lite vatten. Smaka av med salt och eventuellt lite extra sirap och vinäger, du bestämmer själv det är din senap.3. Häll upp senapen i en snygg, väl rengjord burk. Knyt ett vacker band rund och skriv en tjusig etikett där det står något i stil med Bort med tassarna, det är Pappas senap. Lycka till!

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro