ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Så gör du sommarens godaste sallad

Jonas Cramby · 2 Jun 2018
Uppdaterad 2 Jun 2018
Till skillnad från vad många tror är det dock ingen amerikansk uppfinning – utan en mexikansk.

Till skillnad från vad många tror är det dock ingen amerikansk uppfinning – utan en mexikansk. Foto: IBL


Omistlig sommarmat och kungen av sallad är som alla vet den krispiga, krämiga, umamiladdade Caesarsalladen.

klar

Artikellänk är kopierad

Till skillnad från vad många tror är det dock ingen amerikansk uppfinning – utan en mexikansk. Det sägs att en kock på Caesar’s Restaurant i Tijuana utfodrade amerikanska soldater med den under förbudstiden och att det ursprungliga namnet därför var Aviator’s salad, flygarsallad. Till skillnad från vad många också tror ska man egentligen inte ha kyckling eller bacon till en äkta caesarsallad – utan bara romansallad, dressing och krutonger. Men du är så klart fri att addera lite protein om du vill.

Ingredienser 4 personer

1 romansalladshuvud

0.5 dl flagad parmesan

¼ baguette, finskivad

olivolja

salt

Dressing:

4 sardeller

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

2 msk citronjuice

1 dl matolja

0.5 dl riven parmesan

salt och svartpeppar

Pensla brödet med olivolja och stek det gyllene i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Mosa sardellerna ihop med den rivna vitlöken i en skål. Häll i äggulorna, citronen, senapen och vispa med en elvis. Tillsätt olja droppvis tills en majjoliknande emulsion uppstått. Riv i parmesan efter smak. Smaka av med salt och peppar.

Dela upp salladen i hela blad och skölj i kallt vatten. Slunga i en salladsslunga om du har annars låter du rinna av på ett papper. Blanda i så mycket av dressingen att bladen täcks och blir småkletiga. Lägg i en skål. Försök att hålla salladen så luftig som möjligt. Häll över lite extra hyvlad parmesan och krutongerna. Servera genast.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro