ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så grattar du pappa i efterskott

Johan Mårtensson · 11 Nov 2013
Uppdaterad 11 Nov 2013

Glömde du gratulera pappa på söndagen? Vett och etikett-experten Mats Danielsson tipsar om hur man snyggast räddar situationen om man missat Fars dag eller en viktig födelsedag.

klar

Artikellänk är kopierad

Lögner eller bortförklaringar hjälper inte om du glömt fars dag, enligt etikettexperten Mats Danielsson.
Lögner eller bortförklaringar hjälper inte om du glömt fars dag, enligt etikettexperten Mats Danielsson.Foto: Pressbild

Varken bortförklaringar eller vita lögner biter på föräldrarna.

– Fäder kan sina barn. De går inte på något sådant. Det är bättre att vara ärlig och säga att man helt enkelt glömde att höra av sig, säger Mats Danielsson.

Bor man nära sin far kan man till och med vända sin glömska till något positivt. Att bli bjuden på trevlig fika en måndag har pappan nog inte räknat med.

– Om du tar ansvar för ditt misstag på Fars dag kan det bli mer uppskattat än om du köper dyra presenter. ”Farsan, jag glömde dig i går men i dag efter jobbet tittar jag förbi”, kan man säga och så överraskar man med till exempel bakelser, säger Mats Danielsson.

Liknande metod kan användas om man glömmer födelsedagar eller andra speciella dagar för nära och kära.

– Men om det är en bekant som fyllt jämnt och man glömt det så passar det bättre att skicka ett kort, säger Mats Danielsson. 

Enligt honom ska man inte skämmas för att man gratulerar i efterskott. – Det är ingen katastrof om man glömt en sådan dag, bara man rättar till det i efterhand. Gör om, gör rätt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro