ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så håller du ångan uppe under semestern

Nina Jansdotter · 13 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Jansdotter
Nina Jansdotter

Så har sommaren äntligen kommit. Så här håller du motivationen uppe även när solen står högt på himlen.

1. Minska kraven på dig själv. Det är helt okej att ta det lite lugnare ibland – acceptera att du inte alltid måste jobba för fullt.

2. Utnyttja flextiden. Följ din egen tidsrytm. Är du morgonpigg, gå upp med tuppen så kan du sluta tidigare på eftermiddagen. Är du kvällsmänniska, jobba senare och ta sovmorgon i stället.

3. Jobba någon annanstans. Om du ändå inte är så produktiv på ditt kvava kontor, ta med din bärbara dator och din mobiltelefon dit där du trivs bättre. De flesta briljanta idéer har skapats utanför kontorets fyra väggar.

4. Gör det du tycker är kul. När motivationen tryter, gör det som går lätt och är minst ansträngande.

5. Bli effektivare. Skriv listor på det allra viktigaste och fokusera på att bli klar på snabbast möjliga tid. Tänk: ”Nu jobbar jag på med fullt fokus i 30 minuter till, sedan tar jag långlunch som belöning”.

6. Reflektera över din arbetssituation. De som har roligt på jobbet tenderar att längta till semestern mycket mindre än de som vantrivs på sitt jobb. Intensiv längtan efter solstolen kan vara ett tecken på att du behöver fundera över ditt karriärval en gångtill.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Jansdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro