ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så håller ni kärleken vid liv som småbarnsföräldrar

Thomas Eriksson/TT · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012

Kramar och hjälpsamma vänner kan hjälpa par att hålla liv i sin kärleksrelation de första jobbiga åren som föräldrar. Många par är missnöjda med sexlivet så länge som åtta år efter spädbarnstiden, visar ny forskning.

klar

Artikellänk är kopierad

I åtta år efter att de fått sitt första barn har forskare vid Göteborgs universitet följt flera hundra Göteborgsföräldrar för att se hur deras relation utvecklas. 

– Alla vi som träffar småbarnsföräldrar kan hjälpa dem så att de får tid för varandra, säger relationsrådgivaren Tone Ahlborg. 

Sex och smekningar blir med åren allt mera sällsynta. Föräldrarna upplever att det sensuella i förhållandet stadigt blir sämre. Det sexuella blir inte heller bättre med tiden, visar resultaten.

– Det är oroväckande, för sensualiteten och sexualiteten är kittet som håller ihop relationen, säger Tone Ahlborg om studien som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Sexual & Reproductive Health Care. 

Majoriteten av alla föräldrar som separerar eller skiljer sig gör det redan medan barnen är små. Brist på tid för sig själv eller på tu man hand med sin partner är troligen faktorer som gör att relationen kan börja knaka. 

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Eriksson/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro