ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så har befolkningen förändrats i din kommun

TT · 21 Feb 2017
Uppdaterad 21 Feb 2017
Befolkningen i storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö ökar mest.

Befolkningen i storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö ökar mest. Foto: TT


Sveriges befolkning ökade med 1,46 procent förra året. Det är den största folkökningen i landet sedan 1861. Kolla hur det ser ut i din kommun.

klar

Artikellänk är kopierad

Under 2016 ökade antalet folkbokförda i Sverige med 144 136 personer och vid årets slut uppgick folkmängden till 9 995 153 personer.

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) finns det två anledningar till att den folkbokförda befolkningen ökar. Det föds fler än det dör vilket inneburit en naturlig folkökning på 26 443 personer.

Den främsta förklaringen är dock att antalet som invandrat till Sverige är fler än de som utvandrat. Invandringsöverskottet till Sverige förra året var 117 127 personer.

De flesta svenska kommuner ökade sin befolkning under det gångna året. Av totalt 290 kommuner ses en ökning i 271. Som vanligt är det storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö som ökar mest. Den procentuella ökningen är dock störst i Hultsfreds kommun som ökade med 4,9 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro