ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här blir SL-kaoset i höst

Caroline Wetterborg · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Pendeltågstrafiken var kaosartad på måndagen.

Pendeltågstrafiken var kaosartad på måndagen. Foto: Urban Brådhe


I helgen fungerade bara två av fyra spår mellan Centralen och Älvsjö. Här kan du räkna med mer strul.

klar

Artikellänk är kopierad

En trasig maskin gjorde att helgens spårarbete mellan Stockholms central och Älvsjö försenades och under rusningstrafik i går morse fungerade bara två av fyra spår. Pendeltågen fick samsas med fjärrtågen, kunde inte stanna vid Årstaberg eller Älvsjö och all trafik blev kraftigt försenad. – Spåren är på plats. Det återstår att prova att signalerna fungerar säkert, det går inte att göra i rusningstrafik, säger Anders Sahlstrand, informatör på Citybanan. Under helgen har trafiken varit helt avstängd och man har arbetat med att byta ut spårväxlar, en del i bygget av Citybanan. Arbetet är ett av många som påverkar SL:s resenärer, samtidigt som priserna höjdes för en dryg månad sedan. – Det är jättebeklagligt med förseningar, vi fick inga indikationer på att det skulle bli så här. Oavsett prishöjningar eller inte, det här är en typ av arbete i infrastrukturen som måste göras, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst. I går eftermiddag fungerade tre av fyra spår och trafiken flöt på utan större förseningar. Tåg i södergående riktning kunde dock fortfarande inte stanna vid Årstaberg.

HÄR KAN DU RÄKNA MED MER STRUL

Årstaberg Pendeln stannar inte vid Årstaberg natt mot söndagar fram till den 6 november.

Södertälje Ingen pendeltågstrafik mellan Södertälje hamn och  Södertälje centrum fram till hösten 2012.

Röd och grön linje    Sprängningarna vid T-Centralen pågår i drygt ett år till. De påverkar gröna och röda tunnelbanelinjerna som stängs av vid vissa tidpunkter. källa: Citybanan och SL

Blå linjen    Tunnelbanans blå linje är fortsatt avstängd mellan Rådhuset och Kungsträdgården fram till den 19 oktober. Därefter kommer vissa enstaka avgångar att ställas in på grund av sprängarbeten. Från juni till  oktober nästa år kommer samma sträcka att stängas av helt igen. 

Västerhaninge Pendeln avstängd från Västerhaninge till Nynäshamn fram till 20 november för dubbelspårsutbyggnad.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro