ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här dyra blir partiernas valvakor

Åsa Larsson · 12 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

På valkvällen kommer flera storslagna kalas att hållas i Stockholm. Vissa riskerar att sluta i tårar, andra i jubel – här är partiernas valvakesatsningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Så här såg det ut förra riksdagsvalet på den förlorande och den segrande sidan.
Så här såg det ut förra riksdagsvalet på den förlorande och den segrande sidan.Foto: TT

Centerpartiet har högst sammantagen budget bland valvakorna på över en halv miljon kronor, skriver Dagens industri. Valvakan kommer att hållas på Radison Blu Royal Viking i centrala Stockholm där de 400 gästerna bjuds på närodlad buffé.

Sverigedemokraterna ägnar varje gäst mest – 1 600 kronor. Partiet har hyrt Wasahallen på Djurgården och har en sammantagen budget på en kvarts miljon kronor. Dock är flera av de 150 gästerna någons respektive och de får betala för sig själva.

Feministiskt initiativ har biljettförsäljning till sin valvaka på Debaser vid Hornstulls strand på Södermalm. De ser enligt försäljningen ut att ha den näst största valvakan med 800 gäste. Biljettpriset ligger på 100 kronor.

Socialdemokraterna håller den största valvakan för 1 600 gäster på kongressanläggningen Stockholm Waterfront i centrala delarna av stan. Dagens industri har frågat om storleken på budgeten, men inte fått svar.

Inte heller Moderaterna svarar på frågan hur stor budget deras valvaka har utan meddelar tidningen att kostnaden är inräknad i partiets valbudget. De har en "stängd" valvaka för enbart särskilt inbjudna på hotellet Clarion Sign vid Norra Bantorget. Ett kvarter bort håller Vänsterpartiet sin valvaka och partiet kan inte svara på hur många som kommer eftersom deras är öppen för alla.

Både Miljöpartiet och Folkpartiet räknar med kring 600 gäster var på sina valvakor.  Lägst budget har Kristdemokraterna för sina 350 personer på Nalen på Norrmalm.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro