ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här enkelt hamnar du hos kronofogden

Peter Löwendahl-Nyrén · 15 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Grafik: Ola Gustafsson


klar

Artikellänk är kopierad

Är du sugen på ett snabbt och enkelt sms-lån? Åttio dagar senare kan du vara hos kronofogden.Ett sms-lån på 3 000 kronor blir, om det inte betalas i tid, 80 dagar senare 5 500 kronor och en betalningsanmärkning hos kronofogden. Och för att undvika att hamna där kanske personen i fråga har tagit ett lån till, för att kunna betala det första. Och ett till.

– Då är man inne i den här klassiska skuldfällan att man måste låna för att kunna betala tillbaka lån, säger Janne Åkerlund, informatör på Kronofogdemyndigheten.

Nästan hälften av de 4 579 svenskar som vid årsskiftet hade fått betalningsföreläggande för ett obetalt sms-lån är mellan 18 och 25 år, och nu ger sig Konsumentverket och Kronofogdemyndigheten ut på nätet för att få reda på varför unga tar den här typen av lån.– Den här typen av skuldfällor måste bromsas.

Janne Åkerlund har tidigare befarat att minst 10 000 personer vid årets slut kommer att ha hamnat i kronofogdens register, en siffra han nu tror blir ännu högre.

Obs! Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.
Obs! Flickan på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: SCANPIX
klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro