ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här farliga är sexställningarna för dig med snopp

Tomas Lundin · 17 Jun 2015
Uppdaterad 17 Jun 2015

Foto: All Over Press


Den här sexställningen bryter hälften av alla penisar. Forskare har rankat ställningarna utifrån hur farliga de är.

klar

Artikellänk är kopierad

I en studie som publicerats i den medicinska tidskriften Advances in Urology har forskare studerat vilken sexställning som är farligast för den som har en penis. 

Av alla de smärtsamma penisfrakturer som forskarna studerat visade sig hälften ha inträffat när den mottagande parten var placerad ovanpå och ”red” mannen under samlaget.

Forskarna menar att det är kombinationen av att hela kroppsvikten vilar på penisen och att den som har penisen har svårt att snabbt avbryta smärtsamma rörelser när den andre är överst och i kontroll.► LÄS MER: Det här är den bästa sexställningen för kvinnors ryggar

Penisen innehåller som bekant inga ben, men vid extrem och plötslig påfrestning kan den kapsel som omger svällkropparna knäckas. Av de män som studerats uppgav hälften att de hört en kraftig smäll i ögonblicket då penisen gått av. Ett fåtal kunde inte få stånd igen efter olyckan.

Johan Nilsson, sexualupplysare och samordnande sjuksköterska på ungdomsmottagningen på nätet delar uppfattningen att de som drabbas av penisfrakturer ofta är underst och den andra mannen eller kvinnan sitter ovanpå. 

Mottagningen får frågor från personer som tror att deras penis gått av, men det är relativt ovanligt. 

– Jag skulle gissa att de flesta som har frågan inte har drabbats av en penisfraktur. Det behövs en ganska hård smäll mot penis för att det ska hända, säger Johan Nilsson. 

Det är vanligare att den som tar emot en penis söker hjälp för skador än den som har penisen, berättar han. Den som vill ligga utan att tänka på att snoppen ska gå av kan lugnt göra det.

– Jag tycker inte att det är något att oroa sig för. Sex som man vill ha leder sällan till skador, oavsett om man är den som för in eller omsluter en penis eller något annat.

Av de 42 bekräftade fall av penisfrakturer som forskarna från Campinas-universitetet studerade hade 28 fått sina skador i heterosexuella samlag, fyra under samlag mellan män och sex av dem hade råkat ut för olyckor utan någon partner inblandad. För de fyra kvarvarande var det ”oklart” hur de fått sina skador. 

Näst ”farligaste” ställningen var när den som bröt penisen stod bakom och den som tog emot framför på alla fyra följt av ”missionären”. De stod för 29 respektive 21 procent av fallen.► LÄS MER: Sexmyterna vi alla tror på

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro