ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så har julvädret varit i ditt län – varje år sedan 2000

Hugo Ewald · 23 Dec 2016
Uppdaterad 23 Dec 2016
Julen ser ut att bli grönare och grönare.

Julen ser ut att bli grönare och grönare. Foto: Johan Nilsson/TT


Förra året hade Sverige i många län den varmaste julen som uppmätts under 2000-talet. Det visar en sammanställning av SMHI:s väderdata nyhetsbyrån Siren gjort. Med Metros interaktiva grafik kan du se exakt hur julvädret varit i ditt län.

klar

Artikellänk är kopierad

”Kommer det bli en vit jul i år?” är nog den fråga som ställs oftast i samband med att julafton kommer på besök. Det är dock sällan verkligheten, Metro har tidigare rapporterat om att den senaste gången hela Sverige hade en vit jul var 2010. Det är en utveckling som förmodligen kommer fortgå.

Data från SMHI som nyhetsbyrån Siren sammanställt visar att julaftonsvädret 2015 var det varmaste under hela 2000-talet i många delar av Sverige. Det var bara i Gällivare som vädret kontinuerligt var under 9 grader under julafton. I Lund har det däremot bara varit minusgrader under sex av 16 år.

Metro har sammanställt datan till en interaktiv grafik där du kan se hur temperaturen i alla Sveriges län varit under de senaste 16 årens julaftonar, både den kallaste och varmaste temperaturen som uppnåtts.

Observera att temperaturerna endast gäller orten i fråga och inte säger något om vädret i net i övrigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro